Programele de educaţie care promovează doar abstinenţa nu mai sunt la modă

05-10-2010

Programele de educaţie care promovează doar abstinenţa nu mai e la modă…cel puţin aşa reiese dintr-un comunicat al Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane al SUA, care, printre altele anunţă că fondurile federale se vor orienta către programe de educaţie sexuală care nu promovează doar abstinenţa.

Se pare că oficialităţile SUA au ajuns la concluzia că promovarea abstinenţei ca singură metodă contraceptivă şi de protejare împotriva ITS (infecţii cu transmitere sexuală) nu are nici un efect asupra tinerilor şi a momentului la care îşi încep viaţa sexuală.

Astfel, 28 de programe care şi-au dovedit eficienţa vor împărţi un grant de 375 de milioane de dolari, chiar dacă nu promovează doar abstinenţa. Se urmăreşte astfel ca tinerii să înveţe atât despre contracepţie cât şi despre corpul şi sănătatea lor şi cum sunt acestea interrelaţionate.

Se acceptă în acest fel că este nevoie de un plan de educaţie mult mai elaborat şi adresat tinerilor, care să promoveze şi să aducă în evidenţă toate aspectele legate de Sănătatea Reproducerii, şi nu doar pe cele legate de abstinenţă.

În Iulie 2002, administraţia Bush decidea oprirea finanţarilor pentru UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie. Cu toată că au existat presiuni semnificative asupra SUA pentru a relua finanţarea UNFPA, acest lucru nu s-a întâmplat până în martie 2009 când a fost reluat programul. Mai mult decât atât, se observă o reorientare a politicilor promovate.

Această schimbare de obiective şi directive la nivelul unuia dintre cei mai mari donori financiari la nivel internaţional nu poate decât să bucure organizaţiile cu misiune în sănătatea reproducerii care nu mai beneficiau de sprijinul material aferent din cauza relativei diferenţe între abordările lor în ceea ce priveşte prevenirea şi ale organismelor de finanţare cu originea în Statele Unite ale Americii.

Comenteaza aici

 Username (*obligatoriu)

 Email (*nu se va afisa)

 Website (*optional)